Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Schriftelijke vragen en antwoorden inzake snel internet voor iedereen

 

De aanleg van glasvezel in Breda, haar buitengebied en op bedrijventerreinen blijkt niet of nauwelijks van de grond te komen. De fractie van D66 Breda ziet dit graag anders. “Wat D66 betreft moet de Bredase hardware op orde zijn om de software te kunnen laten draaien”, aldus fractievoorzitter Tim van het Hof.

Het grootste gedeelte van Breda, op de wijk Waterdonken na, moet het doen met de oude bekende kabel, die een inmiddels gedateerde internetsnelheid geeft. Om deze te verbeteren zouden er meer hoofdverdeelkasten moeten komen, daar zijn echter graafwerkzaamheden voor nodig waar een vergunning voor nodig is. Wellicht dat aan het vergunningsproces nog het een en ander verbeterd kan worden, aldus de fractie.

D66 benadrukt het belang van snel internet voor de leefbaarheid en het vestigingsklimaat van Breda en haar buitengebied, daarbij wijst ze op het bestuursakkoord, waarin de doelstelling is opgetekend om van Breda een smart city te maken.

De aanleg van de benodigde breedbandinfrastructuur vraagt grote investeringen. Om deze ontwikkeling te stimuleren en te versnellen heeft de Provincie Noord-Brabant het Breedbandfonds opgericht. Het Breedbandfonds Brabant maakt deze investeringen samen met andere partijen rendabel. “Aangezien het Bredase buitengebied aan veel buurgemeenten grenst, ligt er de mogelijkheid om samen met hen, dan wel met de Regio West-Brabant, op te trekken in de aanleg van snel internet in het buitengebied” Aldus van het Hof.

 

 

 

Gepubliceerd op 29-01-2016 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018