Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Schriftelijke vragen en antwoorden inzake geweld tegen homo’s

Afgelopen weekend werd in Arnhem een homostel op een laffe manier mishandeld. Reden: ze liepen hand in hand en waren homo.
De Bredase VVD en D66 vinden het onacceptabel dat je levensstijl en het kunnen zijn wie je bent, aanleiding kan zijn voor dergelijk geweld of discriminatie. Dit is helaas niet het enige geval. Het lijkt erop dat dergelijk geweld steeds vaker voorkomt.

Het COC slaat inmiddels via een brandbrief aan de informateur alarm over toenemend geweld tegen homo’s en lesbiennes en vraagt het komende kabinet om politie en justitie topprioriteit te laten geven om dit probleem aan te pakken. Het aantal aangiftes neemt fors toe, het aantal veroordelingen blijft achter. O.a. door gebrek aan getuigen.
Geweld of discriminatie tegen homo’s en lesbiennes in Breda lijkt (gelukkig) vrijwel niet voor te komen .
Toch willen wij u daarover een aantal vragen stellen omdat wat in Arnhem of Amsterdam kan gebeuren ook in Breda kan gebeuren.

1. Bent u het met de Bredase VVD en D66 eens dat dergelijk geweld of discriminatie niet kan worden getolereerd?

2. Kunt u aangeven of en zo in welke mate er in de gemeente Breda geweld of discriminatie tegen homo’s en lesbiennes voorkomt.

3. Heeft u zicht op het aantal aangiftes dat hiertegen worden gedaan bij de politie en in hoeveel gevallen dit leidt tot een veroordeling?

4. Wat doet het College om geweld en discriminatie tegen homo’s en lesbiennes te voorkomen? In hoeverre worden scholen, sportverenigingen en de horeca daarbij betrokken?

5. Ziet u mogelijkheden om het beleid voor homo-emancipatie binnen de gemeente Breda verder te intensiveren? Vriendelijke groeten, Sven Planken VVD Breda. Maddy van Hemel D66 Breda

Gepubliceerd op 04-04-2017 - Laatst gewijzigd op 19-03-2019