Steun ons en help Nederland vooruit

Marianne de Bie

wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur

59 jaar

Bavel

D66 gaat uit van kansen en mogelijkheden, gecombineerd met een sterk vertrouwen in het eigen kunnen. De Gemeente is er om burgers te faciliteren, om ze uit te dagen en waar nodig een vangnet te bieden. Niet de overheid maakt een samenleving, het zijn de mensen die dat doen. D66 staat voor openheid en transparantie, is gericht op de omgeving en beperkt zich niet tot de (gemeente)grenzen maar zoekt juist nieuwe mogelijkheden. Bij dat sociaal-liberale gedachtegoed voel ik me thuis.

VERANTWOORD EN TRANSPARANT.

Momenteel ben ik wethouder Werk, Inkomen en Cultuur in Breda.  Hiervoor was sinds 2010 raadslid voor D66 in Breda, dit combineerde ik met een baan als manager in de geestelijke gezondheidszorg.

 

Ik wil dat Breda een fijne stad is voor haar inwoners met vol op kansen om zich te ontwikkelen. Waar voldoende werk is zodat mensen in hun onderhoud kunnen voorzien en een zinvol bestaan kunnen opbouwen. Maar waar ook een bruisend cultureel aanbod is en het goed toeven is voor iedereen, ook voor mensen die werk willen maken in de creatieve industrie. Daarnaast wil ik dat Breda aantrekkelijk is voor de regio, haar bezoekers en voor bedrijven die een inspirerende vestigingsplaats ambiëren.

Steeds meer taken komen naar de lokale overheid toe, waardoor het nog belangrijker wordt om de juiste keuzes te maken. Mensen zijn niet gelijk maar wel gelijkwaardig, wat betekent dat de keuzes verantwoord en transparant gemaakt moeten worden.  Omdat ik het belangrijk vind dat onze stad ook voor de volgende generatie aantrekkelijk blijft wil ik aandacht besteden aan veiligheid maar vooral ook aan economische ontwikkeling. Ik ga graag het gesprek aan om te horen welke kansen de Bredanaar ziet voor Breda, om vervolgens waar mogelijk deze ideeën te realiseren.

 

DE KRACHT VAN BREDA.

Breda is sterk omdat het een historische maar ook energieke binnenstad weet te combineren met een prachtig groen buitengebied. Onze dorpen, met hun eigen identiteit symboliseren voor mij de verbinding tussen deze twee sterke troeven. Ik voel me, net als heel veel Bredanaars thuis op de Grote Markt, in de bossen en aan de Mark, maar ook in het Chassé en Podium Bloos. Het is deze diversiteit die maakt dat ik welgemeend kan zeggen I Love Breda!

Marianne de Bie is wethouder Jeugd, Onderwijs en Cultuur

Portefeuille

 • jeugd
  jeugdhulp
  kindvriendelijke stad
 • onderwijs (primair en voortgezet)
  voor- /vroegschoolse educatie
  basisonderwijs en voortgezet onderwijs
  internationale school
 • cultureel erfgoed
  monumenten
  cultuurbeleid
  Stadsarchief Breda
  Stedelijk Museum Breda

Jeugd, jeugdhulp, kindvriendelijke stad, onderwijs (primair en voortgezet), voor- /vroegschoolse educatie, basisonderwijs en voortgezet onderwijs, internationale school, cultureel erfgoed, monumenten, cultuurbeleid, Stadsarchief Breda, Stedelijk Museum Breda

Meer van Marianne de Bie
D66 staat voor openheid en transparantie
- Marianne de Bie