Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 4 oktober 2021

Nieuw burgerraadslid – Talitha Korsmit

Mijn naam is Talitha Korsmit, 31 jaar oud en sinds begin dit jaar woonachtig in het mooie Breda. Ik ben sinds deze maand burgerraadslid voor D66. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en kijk ernaar uit me in te zetten voor onze stad.

 

Ik herken mezelf heel erg in de progressieve waarden van D66. Ik vind het belangrijk mezelf in te zetten voor een samenleving waarin iedereen de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen. Goed en toegankelijk onderwijs is daarbij heel erg belangrijk. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat er meer ruimte op de woningmarkt komt, als starter ondervind ik zelf ook hoe lastig het is een eigen plekje te vinden.

Ik houd van lokale politiek omdat er hele specifieke zaken spelen die echt invloed hebben op het leven van inwoners. Of het nu gaat om nieuwbouw projecten, verkeerssituaties of speeltuinen en ga zo maar door, de burger voelt en ziet al deze ontwikkelingen. Ik vind het heel belangrijk om actief de dialoog te zoeken met inwoners en goed te luisteren naar wat zij nu echt nodig hebben.