Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 2 juli 2021

D66 De Baronie kiest lijsttrekkers voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

De leden van D66 De Baronie hebben de lijsttrekkers gekozen waarmee de partij volgend jaar in Zundert, Alphen-Chaam en Breda gaat meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen: Marie-Louise Aarts voor D66 Alphen-Chaam. Take de Beer voor D66 Zundert en Bart Lauwen voor D66 Breda.

D66 Alphen-Chaam

Belangrijk nieuws voor Alphen-Chaam is dat D66 daar voor het eerst met een eigen fractie gaat meedoen. Marie-Louise Aarts werd daar door de leden gekozen als hun eerste lijsttrekker: “Ik ben dankbaar en blij met de brede steun van de leden. Ik kan niet wachten om in de eerste verkiezingscampagne van D66 in Alphen-Chaam de lijst aan te voeren. Nu gaan we samen aan de slag met de voorbereidingen op de campagne. We zijn dit voorjaar van start gegaan met een enthousiast team actieve leden. Ik zie nu al dat ons team snel groeit en zich klaar stoomt voor een bruisende campagne”.

D66 Zundert

In Zundert doet D66 voor de tweede keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. In 2018 leidde dit tot 2 zetels in de raad. Take de Beer was de afgelopen jaren raadslid en fractievoorzitter voor D66. Voor de verkiezingen in 2022 neemt Take het lijsttrekkerschap over van Leezan van Wijk. Take: “Ik ben ontzettend vereerd met de steun van de leden. De afgelopen jaren hebben Leezan en ik keihard geknokt voor onze idealen. En dat is gelukt! Samen met het team van D66 Zundert ga ik vol overtuiging aan de slag om groen, cultuur en ondernemerschap prominenter op de agenda te zetten.”

D66 Breda

Bart Lauwen zal in Breda als lijsttrekker de campagne gaan aanvoeren. In Breda wordt voor de gemeenteraadsverkiezingen een team opgesteld dat gaat proberen D66 de grootste partij te laten worden volgend jaar. Dat is een flinke uitdaging. Bart Lauwen wil zich als lijsttrekker zo volledig mogelijk focussen op de campagne. Bart heeft samen met de fractie Tim van het Hof gevraagd om als fractievoorzitter de uitvoering van ons huidige verkiezingsprogramma tot aan de volgende verkiezingen met kracht voort te zetten. Bart: “Tim is een sterke fractievoorzitter en heeft de afgelopen jaren gewerkt aan een stabiele fractie waarbinnen iedereen – en dus ook ik – veel ruimte kreeg om onszelf te ontwikkelen. Nu moeten we dat gaan waarmaken. Eén team met één taak: met ons verhaal de kiezer overtuigen”.

D66 De Baronie is trots op de forse ledengroei de afgelopen maanden en op het feit dat er veel enthousiasme is voor een succesvolle campagne.

(met de klok mee: Marie-Louise Aarts, Take de Beer, Tim van het Hof & Bart Lauwen)