Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 9 november 2020

Jong in coronatijd

Het thuiszitten hakt erin … voor jong, oud, kritisch en minder kritische mensen. Ruim een week geleden bleek dat de coronamaatregelen vooral bij jongeren tot verveling leiden. In veel wijken en buurten in Breda, van de Haagse Beemden, Brabantpark, Ulvenhout tot Bavel was er sprake van vuurwerkoverlast en klein vandalisme. D66 Breda vindt dat we zeker moeten handhaven maar dat we net zo zeker dit soort gedrag moeten zien te voorkomen. Vroegtijdig en preventief in gesprek met jongeren. Hier hebben we Maddy van Hemel en ik dan ook vragen over gesteld aan het college.

Ondanks dat er formeel nog geen antwoord is gekomen van het college verscheen er afgelopen donderdag wel een brief van het college waarin staat, op basis van eerder onderzoek, dat ze inderdaad met jongeren in gesprek gaan over welke oplossingen zij zien. Oplossingen hoe ze met de lockdown om gaan en hoe zij perspectief houden op hun toekomst! Dit is wat we wilden horen en we kijken ook uit naar de uitkomst van deze gesprekken.

Daarnaast maakten we ons al eerder hard voor extra speel- en sportactiviteiten tijdens vakanties. Het programma SummerVibes is daar een goed voorbeeld van. Maar ook heeft mijn collega Joek van Pul vragen gesteld over het opstellen van sportaccommodaties.

In de raad hoeven we ons in iedergeval niet te vervelen. Komende week staat de begroting op de agenda en daar hebben we als D66Breda ook weer mooie dingen gerealiseerd. Denk aan investeringen voor Techniek onderwijs en vitaal VMBO, Verbeter Breda (dit gaat over de ontwikkeling van Hoge-Vught), vooronderzoek sporthal Princenhage, vervanging speeltoestellen, werkbudget voor cultuur en het generaal Maczek Memorial, mobiliteit en herinrichting Willem Alexanderplein in Teteringen en het Erasmusplein in de blauwe Kei. We willen dat dat het investeringsfond voor Corona ingezet wordt voor ondernemers, horeca en cultuur.

Zoals ik al eerder schreef is het geen gemakkelijke tijd. Als raadsfractie letten we extra op onszelf om ons mooie werk te kunnen blijven doen.  Graag zeggen we dan ook tegen jullie: Hou het gezond!