Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 10 april 2019

Lesbisch stel in de Donald Duck.

LHBTI is een belangrijk onderwerp voor D66 Breda. Wij zijn een wam voorstander dat Breda een regenboogstad is en blijft. Ook vinden wij het van belang dat onze kinderen kennis maken met diversiteit in onze stad. D66 vindt het van belang dat iedereen in onze gemeente zich kan herkennen in de uitingen die de gemeente doet. Daarom stelde ons Raadslid Joyce de Goede enkele vragen aan het College.

De aanleiding voor de raadsvragen was de opmerking die Fenna in het jeugdjournaal van 23 februari maakte dat er in de Donald Duck alleen maar verliefde heteroseksuele stellen rondlopen. De redactie van Donald Duck liet zich dit geen twee keer zeggen en ging gelijk over tot actie. En deze actieve houding zouden wij ook graag terugzien van onze eigen gemeente.

De vragen van Joyce en de antwoorden van het college kun je hier terug lezen.

 

Thema

Breda Leert

D66 Durft
Wij durven ambitieus te zijn in en voor het onderwijs. Ook op lokaal niveau.
De gemeente is verantwoordelijk voor de huisvesting. D66 wil dat Breda
samenwerking stimuleert binnen en tussen instellingen in het onderwijsveld en
bedrijven in de regio

Lees meer