Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 19 maart 2019

Hoogbouw in Breda

In de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester gaf hij aan dat Breda wat vaker moet kiezen voor de splijtende dieptepasses en minder voor de tikkies breed. Daarmee doelend op de ambities die Breda als 9e stad van Nederland mag tonen.

Een van die ambities is stevig inzetten op stedelijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld door het realiseren van ten minste 6000 woningen en doortrekken van de Mark. Met onze binnenstedelijke gebieden als het Havenkwartier, stationsgebied, de Faam, Gasthuisvelden, CSM-terrein, Molsparking is nu het moment aangebroken om echt iets toe te voegen aan de stad en Breda wat spannender te maken. Het verhaal van Breda geldt daarbij als kompas. Groene en internationaal georiënteerde stad. De keuzes die we de komende jaren gaan maken zullen dan ook bepalend zijn voor het aangezicht Breda voor de komende decennia. 

Eyecatchers

Bij een nieuwe identiteit horen wat D66 Breda betreft nieuwe gezichtsbepalende gebouwen. Hoge aansprekende woontorens kunnen Breda niet alleen spannender maken, maar zorgen ook voor meer ruimte voor woningen. Gecombineerd met openbare ruimte met hoge (verblijfs)kwaliteit maken we van Breda een echte stad in het groen en kan Breda de spaarzame natuurgebieden ontzien voor de woningbouwopgave. 

Iconische gebouwen waaraan bezoekers in de toekomst onze stad herkennen. Zo kwamen we dit artikel tegen over Den Bosch.

In Breda wordt ook wel eens gesproken over dat er niks hoger gebouwd mag worden dan de Grote Kerk. De oude regel dat we niks meer hoger bouwen dan de Grote Kerktoren laten we wat D66 betreft los.

D66 Breda stelde daarom vragen aan het college. Deze kunnen je tezamen met de antwoorden hier terugvinden.