Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 3 juli 2018

Opening Regenboogzebrapad

Zijn wie je bent. Zonder angst, reserve en zonder er op aangekeken te worden. Het klinkt zo normaal en tegelijkertijd is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Terwijl vrijheid en gelijkwaardigheid voor ieder mens fundamentele waarden van onze samenleving zijn.

D66 maakt zich er altijd hard voor dat iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid of herkomst.

Zo steunden we Bo Breda vanaf de opstart en waren we mede-initiatiefnemers van onder andere het regenboogzebrapad en en roze stembusakkoord.

We hebben ook tijdens de coalitieonderhandelingen voor 2018-2022 hoog ingezet om de opvolging van dit Regenboogakkoord in het bestuursakkoord ‘Lef en liefde‘ op te nemen. Breda brengt het namelijk samen, dus dat betekent dat iedereen ook welkom is. En een regenboogzebra midden in het Valkenbergpark, zichtbaar voor iedereen, Bredanaar of bezoeker, straalt dit uit en kan het gesprek op gang brengen. Met een biertje tijdens palm parkies, op een zomerse dag als je met de kinderen in het park picknickt, ‘s nachts vanuit de stad onderweg terug naar de trein, of ‘s ochtends onderweg naar school of werk.

D66 Breda is dan ook blij dat op deze plek het regenboogpad vandaag werd gemarkeerd en later deze week wordt aangelegd, als statement dat iedereen welkom is en zichtbaar zichzelf kan zijn in Breda!