Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 juni 2018

Watertappunten op festivals

Het festivalseizoen is weer begonnen! Muziek, zon, feest! Maar D66 Breda en PvdA Breda willen daarbij wel de gezondheidsrisico’s die bij deze festivals kunnen optreden, scherp in het oog houden. Bij festivals is uitdroging namelijk een groot gezondheidsrisico.

Bij extreem warm weer, gaat het Nationale Hitteplan in werking en worden organisatoren reeds verplicht om bezoekers voldoende water aan te bieden. Daarnaast is het ook buiten extreem warm weer verstandig om voldoende water te drinken tijdens een evenement. Zo biedt Brabant Water (1) bij grote evenementen zelf aan om gratis drinkwater te leveren.

Op 8 maart 2018 heeft de burgemeester toegezegd om met een notitie te komen waarin de problematiek rondom watertappunten bij festivals wordt ingegaan. Dat er wordt nagedacht over de mogelijkheden van watertappunten bij festivals juichen wij toe. Temeer omdat het ook op festivals in Breda voorkomt, zoals bij Dance Tour, dat een flesje water meer kost dan een biertje.

Bij monde van D66 raadslid Patrick Smans en PvdA raadslid Ines den Ouden worden hierover zogenaamde artikel 9  vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
U kunt deze vragen hier lezen.