Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 3 november 2017

Regeerakkoord: Gratis VOG voor vrijwilligers in zorg- en dienstverlening

Volgens het recente landelijke regeerakkoord kunnen vrijwilligers die werken met mensen in een afhankelijkheidsrelatie, voortaan gratis een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. Aanleiding voor D66 Breda om het college te vragen naar de effectuering hiervan in de gemeente Breda.

D66 heeft zich al vaak hard gemaakt voor het borgen van de veiligheid van cliënten in de zorg.  Zo opperde D66 al eerder om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht te stellen voor vrijwilligers in de zorg- en dienstverlening die werken voor en met kwetsbare burgers. D66 zag en ziet een VOG als een onlosmakelijk onderdeel van een sociaal veiligheidsbeleid. De fractie voelt zich in dit streven gesterkt door het regeerakkoord. Patiëntveiligheid namelijk is D66 een lief ding.

Lees hier de antwoorden van het College van B&W op de vragen die Mieke Nuijen stelde.